Logga in
Varukorgen är tom

FAQ

Frågor och svar

Order

 

Hur skall jag beställa från er?

Enklast är att beställa från www.friway.se. Du kan också maila eller ringa in din order på info@friway.se eller 08-600 05 50. Då tillkommer alltid fraktavgift.

Kan jag ändra min order om jag glömt något?

Du kan göra en ny order med kompletteringar. Tyvärr kan vi då inte hålla ordning på eventuella rabatter så tänk till innan du klickar på beställ.

Är frakten med i priset eller kostar det extra?

Handlar du över 1000kr står vi för frakten. Under 1000kr kostar frakten 89kr inkl moms. 

Hur säker är er hemsida?

Vår hemsida har högsta SLL kryptering.

 

Betalningssätt/fakturafrågor

Hur kan jag betala?

Det är möjligt att betala med kort och faktura via Klarna. Klarna har också en betalservice där du kan delbetala dina fakturor. Fakturorna skall betalas inom 10 dagar.

Får jag något kvitto på mitt köp om jag betalar med kort?

Du får en kvittens skickad till den mailadress du angivit när du beställde.

Hur fungerar fakturabetalning?

Du anger ditt personnummer och din folkbokföringsadress hämtas ur ett register alternativt organisationsnummer och företagsadress samtidigt som en kreditbedömning görs. Om faktura köp ej är möjligt erbjuds du att betala med kort.

Får man något kvitto på sitt köp?

Din orderbekräftelse, som du får av oss via e-post, fungerar både som kvitto och garantibevis. Om du har närmare frågor om detta kan du kontakta kundtjänst via telefon: 08 600 05 50 eller via e-post: info@friway.se

Varför kommer fakturan ibland innan leveransen?

Fakturan skickas samma dag som produkten utlevereras från vårt lager, men ibland kan postgången bidra till att fakturan dyker upp före leveransen. Självklart behöver du inte betala fakturan innan du har fått din leverans.

 

Frågor/kontakt/öppettider

Hur får jag eventuell information från er om det skulle vara nödvändigt?

Du kan läsa det mesta på vår hemsida. Har du frågor kan du även maila på info@friway.se eller ringa på 08-600 05 50 på vår telefontid 9-14 måndag till torsdag.

Har ni en riktig butik?

Nej, det har vi inte men vi skickar gärna hem dina produkter. De är också möjliga att köpas hos våra återförsäljare.

Vilka öppettider har ni?

Vår webshop är öppen 24 timmar om dygnet och telefontid har vi måndag till torsdag 9-14.00.

 

Leverans

Går det att beställa era produkter utanför Sverige?

Ja det går bra. Fraktkostnaden är något högre och det är endast möjligt att betala med kort.

Vad har ni för leveranstid?

FRIWAY skickar varor helgfri måndag, onsdag och fredag och har beställningen gjorts via nätet före 15.00 dagen innan garanterar vi att varorna kommer med. Om ni beställer via telefon eller mail tar det ofta en till två dagar extra, beroende på arbetsbelastning
 

Levereras alla varor hem till mig?

Varorna levereras med Posten och skickas till företagsadress eller närmaste utlämningsställe.

Kan jag beställa varor till sommarstugan eller semesterorten?

Skall varorna skickas till annan adress än den folkbordförda adressen måste du kontakta oss och i de flesta fallen är det möjligt att skicka dit du önskar.

Kan jag hämta mina varor själv om det är bråttom?

Ja det är möjligt. Vi håller till på Rastaborgsvägen 12, 17890 EKERÖ.

 

Garanti & ångerrätt

Vad händer om min produkt går sönder?

Kontakta oss direkt så ersätter vi produkten.

Finns det någon garanti eller ångerrätt och hur fungerar den i så fall?

Ångrar du dig kan du skicka tillbaka produkten i obruten förpackning och få pengarna tillbaka.

Har ni några försäkringar som täcker leveransen eller era produkter?

Ångrar du dig kan du skicka tillbaka produkten i obruten förpackning och få pengarna tillbaka.

 

Produkter

Varför skall jag äta FRIWAY livstillskott istället för något annat?

FRIWAYs livstillskott® är framtestade för att ge maximal effekt utan att störa något organ eller process i kroppen. Med de flesta andra preparat på marknaden kan du få kortsiktiga vinster men över tiden minskar resultaten och du kan ofta få problem någonstans i kroppen beroende på vilket organ eller process som störs. Vill du testa vad som händer med olika preparat är du välkommen att ta med dig det du äter och komma till oss. Vi tar 200kr för en produktkontroll och test av vilka preparat du tål och kan ta upp och använda.
FRIWAYs livstillskott® är tillverkade i GMP godkända fabriker vilket säkerställer hög kvalitet och att innehållet är fritt från doping klassade medel.
FRIWAYs livstillskott® har hjälpt kunder att bli bättre när inget annat hjälpt och bevisligen har många elitidrottare förbättrat sina prestationer avsevärt sedan de börjat äta FRIWAY produkter.

Vilken produkt skall jag välja?

De flesta har behov och upptag på alla produkter men det är självklart en kostnadsfråga även om din egen hälsa borde vara det viktigaste du har. På första sidan har vi skrivit värdeord i ett försök att guida dig till rätt produkt. Under rubriken Vad skall jag äta? finns även riktlinjer för vad som kan passa dig beroende på vad du önskar.

Om jag just nu inte har råd med tillskott vad skall jag göra?

Se till att bygga upp din ekonomi så att du får möjlighet att i framtiden köpa våra produkter för i dagens samhälle räcker det inte längre att äta vanlig mat. Du kan spara in på inköp av vete, socker och mjölk produkter samt kött för att få råd. Och i väntan kan du träna och att se till att äta nyttigt enligt ”FRIWAYs 10 i topp”, dricka tillräckligt med rent vatten varje dag och vistas ute i frisk luft och solljus för att ge dig en bra grund.

Varför har jag inte hört talas om era produkter om de är så bra?

Vi har fokuserat på att ta fram marknadens bästa produkter för toppidrottsmän och i vårt arbete märkt att de passar alla oavsett om du tränar eller inte. Livstillskotten hjälper helt enkelt kroppen att fungera bättre på den nivå du befinner dig.

Hur kan FOCUS vara så bra när den innehåller så mycket omega-6 som vissa påstår är skadligt?

Det har forskats mycket om oljor och det råder mycket delade meningar om vad som gäller. I vår värld finns det sanningar och icke sanningar och för att något skall kunna anses som sant skall det gälla jämt. Det finns studier som påvisar att höga doser av Omega 6 är skadligt men det finns också andra studier som påvisar att så inte är fallet därför kan vi inte ställa oss bakom detta påstående.
I Sverige är idag Ulf Risérus kanske den mest framstående forskaren inom fetter och han har i flera studier påvisat att mättade fetter (transfetter och animaliska fetter som smör – hårda vid rumstemperatur) är de som är skadliga medan de som är mjuka vid rumstemperatur och är omättade eller fleromättade (vegetabiliska oljor) är nyttiga och minskar risken för t ex hjärt- och kärlsjukdomar.
Vi skulle gärna vara med och hjälpa till i djupare studier om olika fetters effekter på människan.

Vad innebär RDI?

RDI betyder Rekommenderat Dagligt Intag och är en vägledning för hur mycket vitaminer och mineraler du bör äta per dag. Vissa forskare hävdar att många värden är för låga och andra påstår motsatsen men de kan vara bra att ha som riktlinjer om du vill planera dina måltider under dagen.
Det vi sett i vår vardag är att upptaget kan variera beroende på sammansättningen och att det kan uppstå förluster vid tillverkning och beredning av produkter. Detta kan vara en förklaring till att våra produkter kan ge de resultat de gör trots att de ibland bara har spårämnen av vissa vitaminer och mineraler. Och detta önskar vi forska mer inom.


Copyright © 2020 Friway.se