Logga in
Varukorgen är tom

BASIC Pulver


449:-
En grundförutsättning för att du skall kunna vara frisk är, att du har rätt pH-balans i din kropp, därför reglerar kroppen ständigt pH-värdet med hjälp av flera olika buffertsystem som andning, blod och proteinsyntes.

Blodets optimala pH är antagligen 7,365 och det ligger oftast mellan 7,35–7,45. Är du försurad kan kroppen tvingas skapa basiska ämnen, som kalcium, genom att bryta ner skelettet, vilket kan leda till att skelettet blir skörare eller också kan du lagra in försurningen i cellerna vilket kan leda till fetma.

De människor som har en försurande livsstil - stressar, äter syrabildande mat (t ex spannmål, rött kött, socker, kemikalier, alkohol mm) eller tränar extremt hårt blir lätt försurade. Vet du med dig att du lever ohälsosamt, har inflammationer, värk, är stressad eller har andra sjukdomssymptom är du antagligen försurad. Ett enkelt sätt att kontrollera om du har rätt pH-värde är att testa din morgonurin som bör ha ett pH-värde över 7,2, då kan kroppen lättare göra sig av med det som försurar och immunförsvaret fungerar bättre.

För att återställa pH balansen kan du äta mycket alkaliska grönsaker som avokado, gurka, broccoli, lök och dricka rent vatten med högt pH eller motionera och leva ett lugnt och harmoniskt liv. Har du inte möjlighet till detta än kan du äta BASIC.

BASIC består av högkvalitativ natriumbikarbonat. Vi testade länge olika blandningar av bikarbonater och fann då att detta var den enda vi med säkerhet kunde se fungerade på samtliga testpersoner. Inulin används ibland också som kosttillskott och är en så kallad prebiotika och påstås hjälpa till att bygga upp tarmens bakterier.

Dosering

1kryddmått 4 ggr/dag men vissa kan behöva mer. Ät så mycket att pH värdet på din morgonurin alltid ligger över 7,2.

Innehåll

450g Copyright © 2019 Friway.se